';

Λαμβάνεται με εκχύλιση με μη πολικό διαλύτη φρέσκων ταξιανθιών λεβάντας που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με ατμό,  με ποσοστό άνθισης 40-80% . Αποτελεί  κίτρινο-πράσινη έως σκούρα πράσινη ή καφέ-πράσινη ομοιάζουσα με βαζελίνη μάζα, με περιεκτικότητα απόλυτου λεβάντας όχι μικρότερη από 65%. Έχει το τυπικό για τις ταξιανθίες λεβάντας άρωμα, με μεγάλη διάρκεια ζωής. Στη σύνθεσή του εκτός από τα συστατικά του ελαίου περιλαμβάνονται παραφινικοί υδρογονάνθρακες, φυτικοί κηροί, χλωροφύλλη, λιπαρά οξέα, ουρσολικό και επιουρσολικό οξύ και άλλα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε καλλυντικά και για την παραγωγή απόλυτης λεβάντας.

sign2-white

Παράγεται από πηγμένο λεβάντας. Αποτελεί  κίτρινο-πράσινο έως σκούρο πράσινο, διαυγές και παχύρρευστο υγρό με το χαρακτηριστικό άρωμα της λεβάντας. Περιέχει εστέρες (όπως οξικό λιναλυλεστέρα) 30% -50% και είναι πλήρως διαλυτή στην αιθανόλη. Στη σύνθεση του περιλαμβάνονται τα συστατικά του ελαίου, αλλά με μειωμένες σχετικές περιεκτικότητες των υδρογονανθράκων, της κινεόλη, των χρωστικών ουσιών και των διαλυόμενων σε αιθανόλη συστατικών του πηγμένου. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή καλλυντικών και προϊόντων αρωματοποιίας.