';
Η εταιρεία Alpha Lavender έχει θέσει ως στόχο της να βοηθήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μικροκαλλιεργητών και παραγωγών στη χώρα.

Διοργανώνει σεμινάρια και συναντήσεις, κατά την διάρκεια των οποίων εξηγούμε τις προοπτικές της καλλιέργειας της λεβάντας, αναλύουμε τις ιδιαιτερότητες της και δημιουργούμε πολλές νέες, καλές συνεργασίες. Η εταιρεία είναι η μοναδική στη χώρα, η οποία διαθέτει έναν εντελώς ολοκληρωμένο κύκλο παραγωγής προϊόντων λεβάντας. Δημιουργώντας και καλλιεργώντας φυτείες λεβάντας, διενεργεί την συγκομιδή της παραγωγής, την επεξεργασία  και την αγορά της πρώτης ύλης.

Κάθε αιθέριο έλαιο είναι ένας ευαίσθητος και σύνθετος συνδυασμός πολλών συστατικών (οργανικών ενώσεων), τα οποία του προσδίδουν τη μοναδικότητά του. Τα αιθέρια έλαια σχηματίζονται εντός των αρωματικών φυτών, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των φαρμακευτικών φυτών, χρησιμοποιούμενων για τη θεραπεία και πρόληψη ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα από αμνημονεύτων χρόνων. Πρόκειται για υγρά, ευρισκόμενα υπό τη μορφή σταγονιδίων σε ειδικά θυλάκια εντός του φυτού. Οι αρωματικές ουσίες εντοπίζονται σε συγκεκριμένα όργανα ή σε ολόκληρο το φυτό, ενώ η σύνθεση και η ποσότητά τους επίσης ποικίλει. Σε εξάρτηση από τη θέση και την ποιότητα του αιθέριου ελαίου, ως πρώτες ύλες για φυσικά αρωματικά προϊόντα χρησιμοποιούνται είτε ολόκληρα φυτά, είτε ξεχωριστά μέρη τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αρωματικές ουσίες μπορεί να ευρίσκονται σε όλο το φυτό, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο  ξεχωριστά όργανά του, εντός των οποίων οι αρωματικές ουσίες έχουν την μεγαλύτερη περιεκτικότητα ή την καλύτερη ποιότητα. Κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης περιόδου του έτους ή σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, η ποσότητα του αιθέριου ελαίου στα φυτά αυξάνεται κι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή της πρώτης ύλης. Λόγω της γεύσης, του αρώματος, των βιολογικών τους ιδιοτήτων, της  καλλυντικής τους δράσης και των θεραπευτικών τους δυνατοτήτων, τα αιθέρια έλαια έχουν μεγάλο φάσμα  εφαρμογών. Είναι γνωστά περίπου 2.500 είδη ποικιλιών αρωματικών φυτών, από τα οποία παράγονται  αιθέρια έλαια. Επί του παρόντος, για εμπορικούς σκοπούς παράγονται περίπου 200 αιθέρια έλαια, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή στην αρωματοποιία, στις βιομηχανίες καλλυντικών, τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και  σε ορισμένους τεχνικούς κλάδους.

Μαζί με τους εταίρους μας στη χώρα έχουμε οργανωθεί σε μια καλή και λειτουργική κλαδική σχέση, που οδηγεί σε μια ελεγχόμενη και τυποποιημένη παραγωγή, με προϊόντα να μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές της παγκόσμιας αγοράς.
sign2-white