';

Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι γνωστό ως το πλέον αβλαβές έλαιο και έχει την πλέον ευρεία χρήση στην αρωματοθεραπεία. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ένα από τα λίγα έλαια, που δεν προκαλούν αλλεργίες. Πάνω απ’ όλα, είναι αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, χαλαρωτικό, με αναλγητική αντισπασμωδική δράση, ενισχύει την ανοσοποιητική αντίσταση του οργανισμού. Χρησιμοποιείται ως μέσο για την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης τραυμάτων, εγκαυμάτων και για την καταπολέμηση  δερματικών ερεθισμών. Αποτελεσματικό σε τσιμπήματα εντόμων, ηλιακά εγκαύματα, ακμή, εκζέματα, δερματικούς ερεθισμούς, δερματίτιδες, πιτυρίδα, απώλεια μαλλιών, μύκητες και λειχήνες. Όταν χρησιμοποιείται με αναλγητικό σκοπό ή για επούλωση πληγών, μπορεί να εφαρμόζεται αδιάλυτο. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτρέπει την κατακράτηση υγρών στο σώμα. Πολύτιμο συστατικό των μιγμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται  σε παθήσεις όπως  γρίπη, κρυολογήματα, συνάχι, πονόλαιμος, άσθμα, φλεγμονή παραρρινίων κόλπων, φαρυγγίτιδα, ιγμορίτιδα και αμυγδαλίτιδα, καθώς και για τον καθαρισμό του αέρα. Έχει καταπραϋντική και αντικαταθλιπτική δράση, μειώνει την προκαλούμενη από την πνευματική κόπωση ένταση, την υπερδιέγερση, την ταχυπαλμία, τη νευρική αϋπνία, επιδρά ηρεμιστικά σε  καταστάσεις υστερίας και νευρικής έντασης. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας συνδυάζεται καλά με πολλά άλλα είδη ελαίων, όπως τα αιθέρια έλαια κέδρου, πεύκου, φασκόμηλου και γερανιού.

Παρενέργειες

Αντενδεικνύεται για επιληπτικά άτομα, θηλάζουσες μητέρες, έγκυες γυναίκες, παιδιά, άτομα με ατομική  δυσανεξία προς το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο, καρκινοπαθείς οι οποίοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Να χρησιμοποιείται προσεκτικά σε άτομα με χαμηλή πίεση αίματος. Για ασθματικούς – μην χρησιμοποιείτε έλαιο λεβάντας παρουσία ατμού, αυτό μπορεί να προκαλέσει κρίση.

Τρόπος αποθήκευσης:

Σε θερμοκρασία  7-25ºС, σε σκοτεινή φιάλη από γυαλί ή αλουμίνιο, με ερμητικά κλειστό καπάκι και μακριά από παιδιά!

Σημείωση

Τα αναφερόμενα στοιχεία έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε αρωματοθεραπεία για θεραπευτικούς σκοπούς, θα πρέπει μελετήσετε αναλυτικά την ειδικευμένη βιβλιογραφία ή να συμβουλευτείτε αρωματοθεραπευτή.

sign2-white