';

Βρίσκει εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων στην αρωματοποιία και στην ιατρική. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις διαταραχών του γαστρεντερικού συστήματος: ανορεξία, δυσπεψία, ατονία εντέρου. Έχει ηρεμιστική, αντισπασμωδική δράση, αυξάνει την όρεξη, τονώνει την γαστρική έκκριση, δρα αναλγητικά και αντισηπτικά. Σκοτώνει ορισμένα από τα παράσιτα του δέρματος.

 

          Χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις παθήσεων των αναπνευστικών οδών και του πνεύμονα: χρόνια βρογχίτιδα, σπασμωδικός βήχας, άσθμα, πνευμονική φυματίωση. Σε φλεγμονές του υποδόριου ιστού. Σε πονοκέφαλους, αϋπνία και καταστάσεις   άγχους.

          Παρενέργειες

          Καλό θα είναι να μην γίνεται υπερβολή στη χρήση της ρίγανης, επειδή ορισμένα συστατικά της έχουν τοξική επίδραση σε υψηλότερες δόσεις και  μακροχρόνια χρήση. Θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

          Τα αναφερόμενα στοιχεία έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Σε περίπτωση που κάνετε χρήση αρωματοθεραπείας για θεραπευτικούς σκοπούς, θα πρέπει μελετήσετε αναλυτικά την ειδικευμένη βιβλιογραφία ή να συμβουλευτείτε αρωματοθεραπευτή.

sign2-white